3 Kasım 2008 Pazartesi

4-5-1 > 4-4-2


Pes 9'da daha bir sever oldum 4-5-1'i...Favori takımım Manu için Pes 8'e oranla Saha'nın irrasyonel performansı biraz düşmüş 9'da.Durum böyle olunca Rooney'i ilerde tek başına bırakıp arkayı Ronaldo-Tevez-Schloes-Giggs-Anderson ile dörtleyip orta sahayı dar etmeye çalışıyorum. Rakip için eziyet halini alıyor çok koşan 4-5-1'li Manu.

Galatasaray'ın sene başından beri Nonda ve Baros'lu 4-4-2 mi yoksa 4-5-1(4-2-3-1) mi oynaması gerektiği konusu herkesin kafasını kurcalıyordu. İlerde Nonda ve Baros varken Kewell-Lincoln-Arda ile gole daha rahat ulaşıyorduk ama bu sefer ilerde 5 kişi ile kalırsak rakipler orta sahadan transit geçiyordu.

Trabzon maçından itibaren dikkatimi çeken ,zorlu maçlarda Skibbe'nin 4-5-1 dizilişine daha çok yer vermesi ve herseyden önemlisi takımın bu taktikle daha iyi performans gösterip orta sahada daha çok savaşmaya başlaması. Biz sezon başında Servet-Meira uyumu beklerken ,Ayhan-Meira uyumuna sahit olmaya başladık. Koşan,basan topu oyuna olumlu sokan Ayhan Akman ile taktik ortağı Meira sistemin sağlıklı işlemesindeki en büyük pay sahipleri.Üstelik tek forvet oynamanın dezavantajı da çekilmiyor. İşleyen kanatlara Lincoln'ün eklenmesi sürekli pozisyona sokuyor Galatasaray'ı.Bu taktik şu an için iyi işliyor. .Pes 9'da 4-5-1'li Galatasaray'a sizde şans verin...

2 yorum:

Tuner dedi ki...

burda ezeli ebedi kocandan bahsetmemeni esefle kınıyorum :)

gala dedi ki...

tez zamanda pes9'da karşıma çıkmanı niyaz ediyorum tanrıdan