15 Kasım 2008 Cumartesi

Donovan B.Münih'te

Habere göre abd'nin en skorer oyuncusu Donovan ulusal liglerin bitmesi nedeniyle B.Muhih ile antrenmana çıkacakmış.Konuyla ilgili olarak t.d. Klinsmann " durumdan çok hoşnutum donovan abd'de çok ünlü" demiş.
Ünlü olmayı bırak Donovancan'ın heykelleri beyazsaray girişinde olsa kimin umurunda.Adamlar sevmiyor kardeşim futbolu ...Ne yaparlarsa yapsınlar olmuyor,tutmuyor.0-0 biten maçlardan sonra para iadesi isteyen bir ırkın evlatları bunlar.Aman olmasın, eksik kalsınlar,bulaşmasınlar....LA Galaxy'li piranalara İstanbul'da bir karşılama yapılsa ,sonrasında guantanamo'ya alınmayacağımız ne malum.O sinirle yaparmı yapar bu coniler.

Steve the bubbles

Iron Maiden ile tanıştığımda 86 senesiydi sanırım. Ortaokula yeni başlamıştım. The number of the beast albümüydü ilk kasetim.Kaset kapağında Eddie'yi bayaa bir incelediğimi hatırlıyorum. Kaset dönerken sıra The number of the beast'e geldiğinde önce ulvi bir ses duydum "Woe to You Oh Earth and Seafor the Devil sends the beast with wrath"...mevzuyu anlamaya çalışırken Bruce abimizin sesini duyup akabinde clive abimizin hi-hat girişine müteakiben "metalci" olmuştum bile:) 10 kere dinlemişimdir bu şarkıyı ilk seferde geri sarıp sarıp.Davulu seçmemde Clive Burr'ün etkisi olmuştur.Şarkının babası Steve Harris tabiiki benim içinde "Top Boy"du.Bass gitarının üstündeki "West Ham" logosu çok janjanlı duruyordu.Steve Harris sıkı bir WestHam taraftarı olmasından öte WestHam ile antremana çıkmak için zamanında teklif bile almış.
Dört kardeşin en büyüğü ve ailesinin tek erkek çocuğuydu. Babası kamyon şöförü, annesi ev hanımıydı. Müzikten önceki tutkusu spordu. Futbol, kriket ve tenis meraklısı olan Steve Harris okul yıllarında profesyonel futbolcu olmayı hayal ediyordu. 9 yaşında gittiği bir West Ham United-Newcastle United maçından sonra fanatik bir West Ham taraftarı oldu. Sonraki yedi yıl boyunca futbol Harris'in hayatının odak noktası haline geldi. Ortaokul yıllarında okul takımında ve Baeumont Youth adındaki yerel takımda futbol oynamaya başladı. Ağırlıklı olarak kanatlarda oynadıysa da santrhaf ve kalecilik dışındaki tüm pozisyonlarda yeraldı. Çok geçmeden yerel bir yetenek avcısı olan Wally St. Pier'in dikkatini çekti ve onun aracılığıyla 14 yaşında West Ham ile antremanlara çıkması için teklif aldı. Ancak yoğun antrenman programı yüzünden bir süre sonra profesyonel bir futbolcu olmanın çok fazla fedakarlık gerektirdiğini farkederek 15 yaşında futbolu bıraktı.
kaynak:vikipedi

14 Kasım 2008 Cuma

Haftasonu bira saatleri

15 Kasım Cumartesi
14:45 SPORMAX Bolton-Liverpool
19:00 LİG TV Fenerbahçe-Ankaraspor
19:30 SPORMAX West Bromwich-Chelsea
20:00 KANAL A Le Havre-Paris Saint Germain
21:00 NTV Spor Valladolid-Real Madrid
16 Kasım Pazar
15:00 LİG TV Bursaspor-Beşiktaş
15:30 SPORMAX Everton-Middlesbrough
16:00 NTV Spor AC Milan-Chievo
18:00 SPORMAX Hull City-Manchester City
18:00 KANAL 24 Werder Bremen-Köln
19:00 LİG TV Galatasaray-İstanbul BŞ Bl
21:30 NTV Spor Roma-Lazio
22:00 KANAL A O.Lyon-Bordeaux
02:30 SPORMAX Benfica-Amadora
04:30 SPORMAX Flamengo-Palmeiras
Elbette bu haftasonu'nun favori maçı Roma-Lazio...ve tabiiki ölümüne Lazio ,Forza Lazio

Cuma kafası

http://listen.grooveshark.com/song/Yellow_Ledbetter/972528
http://www.lyricsfreak.com/p/pearl+jam/yellow+ledbetter_20106395.html
McCready'den nameler...

Hiç çıkarma usta

Servet Galatasaray'a ilk geldiği zaman kafalarda gezinen soru işaretleri nedense bende hiç olmadı.Servetin tekniğinin Galatasaray'a uyacağı gibi şeylerin analizine hiç girmedim...Analiz konuları başka kafalar...sadece his...ve yanıltmadı...
Dün şöyle tribünden bir baktım da fiziğini ne tamamlamış maske Servet'im...Zaten rakip forvetler seni görünce bir durup düşünüyor ,o maskenin karşısında Drogba bile yemez gibi sanki...

13 Kasım 2008 Perşembe

Tarafsız saha


O diilde komikmiş ...kızamadım bile...Ulan Cimbom...

Yok artık !

Polis artık demir cop kullanacak!
Emniyet, “demir cop” kullanmak için harekete geçti. Yeni copla tek vuruş darbeyi alan yere serilecek.Toplumsal olaylarda görev yapan Çevik Kuvvet ekipleri dışındaki asayiş ekipleri artık plastik yerine demir cop kullanacak. Ekiplere yeni copun kullanılışı hakkında eğitim verilmeye başlandı. Buna göre polis, sert bir hareketle copu kılıfından çıkaracak. İleri doğru sallayınca cop otomatik mekanizma gibi açılacak. Demirin sesi karşıdaki kişi için erken uyarı olacak. Sesi işiten şüphelinin, direnmekten vazgeçeceği düşünülüyor.

Bende bunu düşüneni düşünüyorum.Neye istinaden böyle düşündüğünü. Kimin böyle düşündüğünü...Habere göre cop sadece kaba ete vurulacakmış.Velev ki(!) bir maç günü istenmeyen olaylar oldu.Kaçamayacağımızı anlayacaksak arkamızı dönüp etimizin kabasını ortaya çıkartıp ricamı edecez, "aman abi buraya çalışacan unutma" die. Kaba ette alışkanlık yapmasın diye ümid ediyoruz (!)

12 Kasım 2008 Çarşamba

11 Kasım 2008 Salı

Adam olacak çocuk

Yaş kemale erdikçe klişerle barışmaya başladım.Demekki yıllar itibariyle test ediliyor, onaylanıyor ve kalıplaşıp uygulanabilirlik kazanıyor. Hayallerle ilgili klişelere hiç girmeyecem ama Hagi'nin attığı gole sevinen top toplayıcı çocuk ; hayallerini takip ettin ,şimdilerde ne sevindiriyorsun bizi sen.Tanrı seni korusun...

Dişi Hooligan

Birkaç zamandır dikkatimi çeken bir Glasgow'lu abla var. 87 doğumlu sosyal bilimler öğrencisi olan Amy McDonald'ın temmuz 2007'de çıkarttığı "this is the life" albümü İskoçya'da dakika 1 gol 1 olmuş. Biraz araştırdığımda "footballer's wife" dizisinin soundtracklerinden biri olan "footballers wife" şarkısının da bu ablaya ait olduğunu gördüm."This is the life" sabah kafein etkisi gösteriyor.Albüme grooveshark'tan bir göz atın gayet başarılı duruyor. Hem İskoç,hem futbolsever hemde iyi müzik yapıyor.Yokmu abi facebook'da bu abla bi "poke"lasak bi ekleme göndersek :)

Du the dudek

Liverpool'lular neşeli insanlar... İstanbul'un yeri apayrı onlar için.Hala PL maçlarında "We won it 5 times, in istanbul we won it 5 times " diye bağırmadan edemezler.Biz Türkler de bir başka severiz Liverpool'u ...nedense bugüne kadar liverpool'a antipatisi olan 1 kişi görmedim çevremde...25 Mayıs 2005'de penaltılardan ikisini kurtararak LFC tarihine geçen Jerzy Dudek için şarkı yapmışlar ...yazıda penaltılar sırasında meşhur spagetti duruşunda da bahsetmişler.Linke tıklayın ve play .Şarkı sözlerine bakmayı ihmal etmeyin..Bir alttaki linkte bu şarkının dans figürleri var .Hani olur da bir gün bu şarkı bir yerlerde çalarsa öle bakmayın millet napıyor diye...Neşeli bir bakkal olmuş :) Bu arada ne maçtı be. Kopenhag sevincinin benzerini yaşamıştık KOP'la neredeyse ....hey gidi...

Günün neşesi

İlgili aramalar: cenk - erdem - fatih terim - ingilizce - komedi

İbrahim Seten ve Midas'ın kulakları sorunsalı

Anlamakta güçlük çektiğim bir konu var. Maç sırasında şeref tribününde bişiler olur ,devre arası soyunma odasına başkan iner futbolculara bişiler der, futbolcular soyunma odasına giderken birbirleriyle bişiler konuşurlar.Sonra o diyalogların hepsi basına yansır bir şekilde.Bu kült tarz, spor medyamızın yaratıcılığının(!) naçiz örneklerinden biri olsa gerek. Dahası noktasına virgülüne yansır o geçen konuşmalar.

Bunun güzel örneklerinden birini bugün ibrahim seten gerçekleştirmiş Vatan'da. Haldun Üstünel ile aziz yıldırım arasında geçen diyalog ünlemine ,noktalı virgülüne vatan gazetesindeydi.Ne kulak varmış sende ibrahim."Kelimesi kelimesine kaynak göster" desek loblarını ayırıp "alın size işte kaynak" dermisin bize ?

10 Kasım 2008 Pazartesi

Unutturmaz kimse seni


SAYGIYLA ANIYORUZ...