29 Kasım 2008 Cumartesi

Bahattin abi ile bahse varmısın

Şanssız başladık ama netice itibariyle lig uzun bir maraton.Ne demişler; "ı don't want 2 see the back.I want 2 see the front".İddaalı olduğum İngiliz liglerinden size güzel bir kupon yapıyorum.
336 Preston -Bristol City CL'de göz bebeği bu takımlarımızın maçları hep neşeli bol gollü geçmiş.Üst oynuyoruz
513 Man City - Man.Utd ,Manchester derbisinde Manu gülen taraf olur.Ferdi ,Robinho'yu yer yer.Banko 1
544 Chelsea - Arsenal Londra derbisi kaçmaz.Ruslar fransızlara geçit vermez.Chelski alır.Abramovich sazlı sözlü eğlenir akabinde

Yok artık

-"Takke biraz sıktımı ne"?

Haftasonu kafası

Öncelikle seçici bazda TV'de maç programı;
29 Kasım Cumartesi
17:00 Middlesbrough - Newcastle United - Spormax
19:00 Fenerbahçe - Beşiktaş - Lig Tv
19:20 Preston - Bristol City - Futbol Smart
23:00 Sevilla - Barcelona / Ntv
30 Kasım Pazar
15:30 Manchester City - Manchester United - Spormax
16:00 Inter - Napoli - Ntv Spor
18:00 Chelsea - Arsenal - Spormax
19:00 Galatasaray - Hacettepe - Lig Tv
21:30 Palermo - Milan - Ntv Spor
DVD
Forfalskerne
Nazi Almanyasında bir grup yahudi mahkum diğerlerine göre daha şanslıydı çünkü el sanatları konusunda yeteneklilerdi.Almanlar Amerika'nın ekonomisini zorlamak ve enflasyonist baskı :) oluşturmak açısından ne yapalım ne edelim diye düşünürlerken $ basmaya karar verirler.Yetenekli yahudi mahkumları toplayıp çizin bakalım paraları derler ve olaylar kendiliğinden gelişir."Vay be"lik finaller serisi adayı
21
Kevin Spacey M.I.T'de profesör.Ders verdiği öğrenciler arasından matematiği en iyi olanları topluyor blackjak masasına oturtuyor.Kağıtları saydırıp içler dışlar yaptırıyor sürekli.Yani, film güzel ama arada hesap makinesine ihtiyaç duyabilirsiniz."Vay be"lik finaller serisi adayı 2
My Blueberry Nights
Romantik bir eyyam. Kız arkadaşınıza "aslında harbiden romantiğimdir" lafınızın ispatı için biçilmiş kaftan...Norah Jones ablamız oynuyor doğal olarak müzikler cepte.Jude Law denen arkadaşta sürekli ortalıkta.Route 66'de geçiyor mevzuu..Aşk kafası güzel bir film işte alın haftasonuna +5 puanla girin.
Cem Yılmaz vs Rıdvan Dilmen
30 Kasım saat 23:10'da mutlaka ama mutlaka NTVSpor seyredin.Cem Yılmaz'ın katıldığı Not defteri yeniden yayınlanacak...

28 Kasım 2008 Cuma

Bahattin abi ile bahse varmısın

Bundan böyle her cuma, haftasonu bira paranızı cebinize koymaya karar verdik.Kuponlar tutarsa %15 alırı
Fransa 1. ligden nefret ederim Fransa 2. liginden ise 1. liginden nefret ettiğimin 2 misli nefret ederim. Sebebi ise kısır geçen maçlar ve %80 ihtimalle alt bitmesi genelde 1-0 ve 1-1 lik skorlar ile. Ancak oynamadan da duramam ve genelde yatırırlar. Zaten Fransa liglerinden üst tutturmak matematiksel olarak sayısal loto tutturabilmek için gerekli olan şans ile eşdeğer.
Üst maç arıyorsanız kapatın gözünüzü herhangi bir Hollanda 1. lig maçını yazın % 90 ihtimalle maç 4-3 bitecektir.

Gelelim maçlara:

114 Salzburg (am) - Lustenau 1-1.7
12 takımlık Avusturya 2 liginde Salzburg 22 puanla 7.nci Lustenau sonuncu sırada.Salzburg 9 iç saha maçında 4 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet almış.14 gol atmış 17 gol yemiş. Lustenau' nun ise deplasmandaki son 7 maçındanda galibiyeti yok. 3 beraberlik 6 mağlubiyet almış. 5 gol atmış kalesinde 14 gol görmüş. Yine kazanamaz düşüncesindeyim.

123 Kayserispor - Trabzonspor 1-2.8
Zor maç fakat gerek evinde oynamanın avantajı gerekse cazip oranı nedeniyle Kayseri' yi tavsiye ederim. İsteyen Trabzon u da değerlendirebilir.

131 Tours - Amiens 1-1.65
7.nci sıradaki Tours evinde oynadığı 7 maçtan 6 sını kazanmış sadece 1 inde mağlup olmuş. Attığı 15 gole karşılık sadece 5 gol yemiş. Amiens' in ise deplasman karnesi pek iyi değil. 1 galibiyet alabilmişler 2 beraberlik 4 maçtada yenilmişler. 5 gol atıp 9 gol yemişler. Tours rahat kazanacaktır.

141 Nimes - Metz 2 -1.85
İstatistiğe gerek yok Nimes son sırada ve evlerinde galibiyetleri yok. Ayrıca kendi sahalarında en az gol atan ekip! 10 maçtır da galibiyetleri yok. Metz ise 1 lige çıkmak istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda 28 puana sahipler ve bu maçı almaları halinde ve averajlarını düzeltirlerse liderlik koltuğuna oturacaklar banko Metz.

142 Strasbourg - Guingamp 1 - 1.5
20 takımlı ligde strasbourg 29 puan ile 2.nci sırada ve 8 maçta evlerinde 6 galibiyet 2 beraberikleri var attıkları 16 gole karşılık sadece 3 gol yemişler. Guingamp' ın ise deplasmanda galibiyetleri olmadığı gibi attıklarının 2 mislini yemişler. Bence gelenek bozulmaz ve Strasbourg maçı alır.

143 Hertha Berlin - Köln 1- 1.5
Hertha Berlin' in bu maçtan alacağı 3 puan kendi açılarından son derece önemli zira zirveye 1 adım daha yaklaşacaklar ancak Köln' de bazen ters maçlar çıkarabiliyor. Ama yinede Hertha alır.
146 Salernitana - Parma 2 - 1.95
Parma son 11 maçında yenilmemiş durumda. Salernitana' da istatistiklerde ortalama bir ekip. Zor maç gibi görünsede Parma eğer serie a' ya çıkmak istiyorsa kazanmalı. İsteyen beraberlik ihtimalini de değerlendirebilir.

151 Leixoes - Naval 1 - 1.5
Leixoes bu sene çok formda ve ilk sırada ayrıca ligin güçlü ekipleri olan Sporting Lisbon ve Porto' yu yenip Benfica ile berabere kaldılar. Naval' ın ise deplasman galibiyeti yok. Leixoes kazanır gözünüz kapalı yazın.

An itibariyle


Slaughter-Fly To The Angels
Yükleyen SirDroopy

Şaşı bak şaşır

3 neticeli oyunlar, Fatih Terim'in dediği gibi "everything is something happened"dır.Yani her an herşey olabilir gibi birşey.Futbol'da olmaması anlaşılamaz şeylerden biri ,kendi sahanda kaleye isabetli şutunun sıfır olması.Gol olup olmaması önemli değil ,gol başka bir tartışma konusu.
13 sene Hakan gibi bir forvet'e katlanarak bağışıklık sistemini güçlendirmiş bir taraftar olarak gol'ün olmamasına takılmıyorum.Kaleye nasıl isabetli şut çıkmaz oraya takılıyorum.Kendi evinde Metallica'nın gol pozisyonu'nun senden fazla olmasına takılıyorum.Topa sahip olma 58'e 42 lehimize ama kaleye şutumuz yok."Al gülüm ver gülüm"tabir ettiğimiz sistem.Yada "top benden bi gitsinde sorumluluğa gerek yok şimdi böyle güzel sakin sakin" kafası.Yenilmeyi anlarım,kaleye isabetli şutun olmamasını anlayamam.Bu takımın tek bir eksikliği var; "deli".Takımda "deli" yok.Takımı ateşleyecek gaza getirecek ,sahada sapıtacak bir deli yok...Aslında var da sakat.Bildiğiniz üzere ,Hasan Şaş takımın delisi ...Saha içinde gözleri döne döne koşacak bir Hasan dün afyon yutmuşlara kahve rolü üstlenirdi.Acil sahalara dönsün yada biri "sahada sapıtacak deli" rolünü üstlensin.
Velhasıl,akşam maçtan döndüm televizyon'da böyle bir tablo gördüm.Şaşımı bakıyorum dedim,şaşırdım...

27 Kasım 2008 Perşembe

Cem Yılmaz vs Rıdvan

Link: cem yılmaz-not defteri




programın full videosunu aşağıdaki linkten görebilirsiniz,55 dakikalık sapıtma için biraları hazırlayın....dev haftasonu neşesi :)

http://www.fulldizi.com/?p=11023

Sosyal sorumlu

Sosyal sorumlu bir adam zaman zaman oluyorum.Duyarlı diyelim.İlk örnek köprü yolunda ,trafikte sıkıntıdan oraya buraya salça olurken dikkatimi çekti.Çamlıca'daki Temsa şirketi...Bildiğimiz Temsa,Sabancı iştiraki olan. Hemen şirket girişindeki paramparça Türk Bayrağıyla hatıra pozu çekebilirsiniz.Hadi Genel Müdür göremedi gecti kapıdan,GMY'ler uyanamamış sabah sabah,onlarda göremedi.Kardeşim bir allahın kuludamı göremez bu rezaleti.Foto'da yırtık bir parçasını çekebildim.Halen değiştirmedilerse geçerken bir bakın,paramparça...Yazık,Mustafa filmine sponsor olacak paranız var da bir bayrak almaya yetecek paranız yoksa söyleyin bize hediyemiz olsun Temsa'ya...
bkz.alttaki bayrak,büyük resim için resmin üstüne tıklayın.



İ YEN CEHENNEMİNE HOŞGELDİNİZ!!!

Paris'in banliyösünden bir stad olmalı sanırım...Çok yabancı gelmedi adı...iyen stadium de paris...o iki yıldız'da Jan Dark zamanından kalma olsa gerek...Fransız devrimini simgeler nitelikte...bu kadar da boşvermişlik olmaz....yazık,ayıp...

Young folks

Peter Bjorn and John
İsveçli bir grup...yeni sayılmazlar,99'da kurulmuşlar.Web Site'lerine mutlaka göz atın biyografilerine bir bakın, neşeli.Küçük bir bukle;
England would have lost the World Cup just as easily if Peter Bjorn And John were in charge, but with Young Folks they'd make you smile so much that you'd quickly forget how much you wanted to slap Frank Lampard.
sitelerine bakarken aklıma geldi ,dedimki kendi kendime;ulan biz 90'ların başında kadıköy'de atlantis diye bir stüdyo'ya girerdik,bodrum katında izbe rutubet kokan bi yerdi...Bir davul vardı "cümbüş" marka....cross patlak,trampet yandan yırtık,ride çatlat...bişiler için uğraşırdık ama davul almanın mümkünatı yoktu...lise son harçlığıyla stüdyoyu bile zor ekleştirirdik.bazı adamlar şanslı birader..isveçte doğuyor babanın zaten gelecek kaygısı major seviyede değil...takılıyo genel olarak....sabah sabah fakir edebiyatı gibi oldu ama öyle işte ne bilim....bide eskiden Akmar'da whiskyye girer nota-tab-lyrics falan toplardık..."o geldimi bu varmı abi burası gözükmüyo bi daha ceksene"...fotokopiden bahsediyorum....mektup arkadası bulurdun yurtdısından ,yazardın "hacı göndersene bize şunları ülkede kıtlık var"hesabı....beklersin 2 ay gelir oturur uğraşırsın...kardeşim 2008 senesinde bu ülkeden rockstar popstar çıkmıyorsa ayıptır birader ...bildiğimiz ayıp....tıklican çat tab'ler elinde notalar karşında.....o diilde drumless die bi site var namussuzlar davulu kesmiş üstüne sen geçebiliyosun....bizim zamanımızda ....neyse....
futbolcu bilemem ama bu ülkeden ,danimarka'ya gidince stadı dolduramayan bir star cıkmaması ayıptır....sonra bide yutturuyolar "dünyastarımız tarkan" diye...hadi ordan kıçımın starları sizi...güzel başladık sinirli bitirdik işe bak....
http://listen.grooveshark.com/song/Young_Folks/9742463
http://www.peterbjornandjohn.com/


Peter, Bjorn & John - Young Folks
Yükleyen spiderfan

26 Kasım 2008 Çarşamba

Kalli vs Alice Cooper

Oldies but Goldies,Roxy ve Kalli

Ne sevmem bu olayı....Glam Rock ve Heavy Metal alemi haricinde 80's ne kötüdür arkadaş.Birde yurdumun kız tayfası vardır.80's kovalar genelde.... Roxy olsun,sefaathane olsun 80's e çıldıra çıldıra gider.Hele Roxy ,76-82 doğumlu kız jenerasyonunun bazılarının sorunlu olmasındaki en büyük nedenlerden biridir.(Bu konuyu cuma işleyim bari.) Hatta bu durum öyle bir hal almıştı ki bende ,Roxy'ye bayılırım diyen kız beni hep bir düşündürmüştür.Velev ki kombine gibi her hafta cuma-ctesi Roxy'de geçiren kız gördümmü hoşçakal demeden kaçar hale geldim bir süre sonra...O kadar kötüdür...

Niye buraya geldik; Feldkamp...Önce haberimiz;
Teknik Danışmanımız Karl-Heinz Feldkamp
Galatasaray Spor Kulübü’nde 1992 - 1993 ile 2007 - 2008 tarihlerinde Teknik Direktörlük, 1993 - 1994 sezonunda ise Teknik Danışmanlık yapan Karl - Heinz Feldkamp, 27 Kasım 2008 / 27 Mayıs 2009 döneminde Teknik Danışman olarak görev yapacaktır.
Sayın Karl - Heinz Feldkamp’a başarılar dileriz.
Kamuoyuna duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü
Yani Galatasaray'da 4.Oldies but Goldies dönemi...Adnan Sezgin, benim için Roxy gibisin...

Ne diyolar abi ?

Özellikle yurtdışından maçları izlerken güzel bir melodi gelir kulağa,buna müteakiben "hacı ne dio adamlar" diye televizyonun yanına gidip kulağı hoparlöre dayamışlığım çok vardır.İngilizler benim gibi adamlara yardımcı olmak açısından bunu çözmüş.Aşağıdaki linke tıklarsanız kimin nasıl bağırdığını görebilirsiniz.


Anlamsız

Tribündergi'den;
"Vamos Bien Grubu "Liberte Pour Santos" Pankartlariyla Gözaltina AlindilarŞükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Porto maçı öncesi toplanan bir grup taraftar meşale yaktıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Ellerinde meşaleler ve "Liberte Pour Santos" yazılı pankartla Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın girişine gelen grup, burada slogan atarak basın açıklaması yaptı.İspanya Atletico Madrid - Marsilya maçı sırasında çıkan olaylar nedeniyle, 8 Ekim'de tutuklanan ve 8 yıl hapis cezasıyla yargılanan Marsilya tribünlerinin amigosu Santos Mirasierra'ya destek amacıyla toplanan grup, bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından "Santos'a özgürlük" anlamına gelen "Liberte Pour Santos" tişörtleri giyen gruptan 8 kişi, meşale yaktıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Yaşanan gerginlik ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı."

Grup ile ilgili internetten ve fenerli dostlarımdan bilgi toplamaya çalıştım.Grubun internet sitesine de göz attım .Önyargıyla yaklaşmak istemiyorum ,grup üyeleriyle oturup sohbet etme imkanım olmadı ama duruşları itibariyle kendilerini sol eğilimli yada demokrat(demokratlık artık sol eğilimin tekelinde ya) olarak tanıtan grubun manifestosunu okudum.Bir de bestelerine baktım.Aşağıda bestelerini göreceksiniz.Şu siyaset kafasından bir çıkamadık usta ben ona takılmış durumdayım.Yada siyasi görüşü benzer kişileri aynı çatı altında toplama eğilimi. Manifestoyu okuyorsun neşeli duruyor,söylemlere bestelere bakıyorsun E tipi açlık orucu sloganları gibi.Aşağıdaki video'da olan besteye bakıyorsun 80 öncesi devrim türküsü kafası. Stad'larda polisin saçmalıkları ve diğer saçmalıklarından ben ve benim gibilerde şikayetçi.Ama kalkıp "Haklıyız kazanacağız" diye bağırarak olmuyor bu işler hacı. Yani taksim sanat merkezindeki arkadaşlarına birşey ispat etmek zorunda değilsin.Futbol ulan bu sonuçta , basite inersen bir top var,22 kişi var,forma var yeşil sahayla taraftarlar var.Ha derinine de inilir saatlerce konuşulur tartışılır. Ama çaktırmadan kendi iç dinamiğinle mevzuuyu siyasete paralel kılmak neyin nesi? "Marsilya'nın tribün liderinden sana ne birader,öyle pankartlı protestolar vs"demek sığlıksa ciddi anlamda sığ düşünmeye devam edecem o halde.İçimizden kanımız,evladımız olan "Özgür"ün katliamını protesto durumu gibi değil durum.Yada Çarşı'nın yaptığı gibi sosyal sorumluluk kokan ince esprili,zeka dolu mesajlar da değil yapılan...Ciddi anlamda eyyamsal marjinallik kokan bir durum.Entellektüel sol kafayı yada şoven kafayı futbola sokarak kavram karmaşasından başka ne elde edecen.Herşeyden önce kendinle çelişmeyecekmisin?

Ne sağcı taraftar ne solcu taraftar ,harbi taraftar olmak bir kayıp değil kanımca.Geçiniz abiler kendimizi kandırmayalım.Karıncaezmez Şevki ismi hala dillerdeyse bunun basit neden-sonucuna bakmak gerek
http://www.kanaldhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?haberid=24307&catid=37
http://www.zaplat.com/video/amator_videolar/74106/Fenerbahçe_nin_Yeni_Tezahuratı_

25 Kasım 2008 Salı

Dün akşam 90 dakika'da Hıncal Uluç

Beğenirsiniz beğenmessiniz ama Hıncal Uluç'un 90 dakikada söylediklerinin büyük çoğunluğuna imzamı atarım.Hele dün Galatasaray hakkında konuştuğu 2 konu vardı ayağa kalktık alkışladık.İlki Uğur'un sakatlığı hakkında;
Haftasonu Erhan Önal maç tayfasında birlikteymiş Hıncal'ın evinde bir hikaye anlatmış.Erhan Önal Belçika'da oynadığı yıllarda ayak bileğinden sakatlanıyor ve alçıya alıyorlar.Erhan hastaneden çıkıyor hocası akabinde arıyor ve "seni antrenmana bekliyorum" diyor.Erhan şaşırıyor" aman hocam nasıl olur 3 saat önce ayağım alçıya alındı"diyor.Hocası da "olm ayağın alçıda ama diğer uzuvlarında sıkıntı yok" diyor.Erhan ertesi gün değneklerle geliyor,kapalı salonda bench press vs yapıyor ayağına da elektroşok tarzı bir tedavi uyguluyorlar ki bilek incelmesin; Sene 79... Uğur Uçar'ın doktor raporunda ise şu yazıyormuş özet olarak ...Antrenmanlara çıkarsa dizi şişiyor,antrenman yapmassa bacak zayıflıyor güçsüzleşiyor; sene 2008...

İkinci konu ki aynı şeyi düşündüm; "Arda uçaktan korkuyor ve karayolu ile dönmek istiyor İstanbul'a...Nedeni hava muhalefeti ...Bir hafta önce kalbinde çarpıntı oluyor,330 atıyor ...İznini almasına rağmen sen yaka paça çağırıp o uçağa sokuyorsun çocuğu...O uçak havada sapıtsa,inemese bişiler bişiler olsa Arda'nın durumu ne olacak"diye soruyor Hıncal...

Takım ruhu uçağa apar topar adam çağırarak olmaz ,2000'deki gibi olur Adnan abiler

Film afişi tasarlamaca by bobiler ("Salı sallanır" neşesi)

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en iyi makara sitesi bobiler'den gururla arakladım.bu arada kulağıma geldi ,cengiz semerci cengiz semerci lafım sana monteleri izinsiz isimsiz sitende yayınlıyormuşun emeğe biraz saygı göster, yayıncı ilkelerin "kavram karmaşası"na bağlamasın...(fırça at rahatla şampiyonşip)

24 Kasım 2008 Pazartesi

Tribün yaratıcılıkları


Dün tribündergi'de Çarşı'nın interaktif taraftar mevzuusuyla ilgili olarak bir başlık açmıştım.Başlıkta harika yorumlar ve eklemeler var.Mesela:
gssoldiers demişki, bunların hepsi fasa fiso. beşiktaş taraftarının bi olayını tek geçerim geçen sene kadıköyde oturan polislere uyuz olduklarında istiklal marşını 10 kere söyleyip poisleri ayağa dikmeleri.daha tanımam üstüne.

ilgili linki tıklayın ve efsaneleri görün
http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=44914

Ayakları alıştımı acaba?

Ankara maçında tribünde Ümit Karan için arap menajerler vardı.Irkçı diyebilirsiniz çok da önemsemem ama futbolun en yakışmadığı ülkeler abd,arap ülkeleri .Olmuyor forma durmuyor o bedenlere yeşil sahada. "Bu iş spor milliyeti olamaz" derseniz haklısınız ,dediğimi ofansif algılamayın ama böyle işte...Ha birde anlamadığım tamam gelmişin izlemeye mecburmusun kardeşim beyaz entariler örtüler içinde gelmeye o Ankara ayazına...Yiyecen soğuğu alttan alttan tutamican vs...Bayram Tutumlu'yu hiç milli kıyafetlerimizden biri olan Sümerbank çizgili pijama ile tribünde gördünüzmü?
Bu arada arapların ayağı Eren Talu'dan sonra Galatasaray'a alıştı gibi .Kharkiv maçına da bekleriz meşale sokağa...Hem bellimi olur belki de içeriz şarabı öperiz arabı ; yanaklarından...

Korkunç Ivan

Dün Denizlispor-Bursaspor maç özetlerine bakıyorum. Bu kadar kısır geçen bir haftanın en keyifli maçıydı.Denizlispor önce 2-0 öne geçiyor ardından Bursa 3-2 yapıyor,maçın son 10 dakikasında Denizli beraberliği yakalıyor ve 4.golü atarak maçı kazanıyor ve bütün goller maçın 2.yarısı oluyor...Denizlispor'un ilk golünü atan Ivan'ın golünü ne yapın edin mutlaka seyredin "vay be" derken ikinci golde yaptıgı topu cekme hareketi tam Zlatan'lık...İlk maçın da gazımı bilemem ama birkaç maç bu adama dikkat etmek gerekebilir..Fiziği ve tekniği enteresan...Her an herseyi yapabilecek kapalı kutulardan ...Özellikle böyle boynu ile kafası yekpare adamlardan çekinmişimdir hep (bkz. Wayne Rooney) 1983 Slovakya doğumlu Zilinadan Denizlispora Kratochvil'in tavsiyesiyle gelmiş.Geçen sene Zilina'da 27 maçta 11 gol atmış...

Misafir tribün

Blog takipçilerinden biri olan ve her zaman fikirlerine değer verdiğim Serhat dostum'da sonunda pes ederek içini dökmüş... Ah Hakan Eyüp Sultan sabırlı çocuğuda isyan ettirdin ya sonunda ...
Artık yoksun Hakan!!

Daha önce bu blog'da yayınlanan bir yazı vardı Hakan Şükür'le ilgili, onun arkasına ortasına yanına eklenecek o kadar çok şey vardı ki kafamda. Neyse dedim uzatmayalım suküt altındır çoğu zaman. Lakin dün ilk kez izlediğim Hakan'lı Stadyum o yazıya ek dışında başka şeyler yazmaya itti beni.
Rakamlar yalan söylemez, Türkiye Liglerinin en golcü futbolcusu Hakan mıdır? Hakan dır. Senelerce GS a Milli Takım' a hizmet vermişmidir ? vermiştir! Tamam da, Artık yoksun Hakan!
Öyle ya da böyle yorumculuğa başladın. Allah bereket versin iyi de paraya başladın. Rica ediyorum senden pozisyon-futbolcu v.s yorum yaparken kendini katma. "Ben olsaydım" la başlayan cümleler kurma. Sen oynarken neler yaptığını hepimiz çok iyi biliyoruz zaten. Bize anlatma!
Ayrılıklarda suçlu olan sevgili gibi Kulüp hakkında konuşup durma. Yorum beklerken senin hikayelerini dinliyoruz Hakan, hepsi de varsayımlar üzerine ki senin kabiliyetinin ne olduğunu bilen bizlere öğretmeye çalışıyorsun yeniden kendini. Bir de NTV de Rıdvan'dan aşağı paraya çalışmam demişsin ve çalışamıyorsun da zaten. Hiç mi dinlemedin Rıdvan'ı Hakan! Madem anlattığın gibi daha indirir, kaldırır, oynar, asist yapar topu ağlara bırakırdın; niye futbolu bıraktın, Katar'a gitseydin ya Hakan! Ne suçumuz var da seni dinliyoruz hala? Ne kebabın, ne seccaden ne de loser karakterin hiç biri silinmedi aklımızdan. Niye daha kötülerini ekliyor konuştukça batıyorsun Hakan ?!

23 Kasım 2008 Pazar

Çarşı'dan yine bir ilk: İnteraktif taraftar

Beşiktaş maçını seyrediyorum...Çarşı bağırıyor ilk başta anlamadım , dikkat edince farkettim...Hakemin tartışmalı bir penaltı pozisyonundan sonra "pozisyon penaltı allah belanı versin" diye bağırdılar...Ulan noluyor derken Hüseyin Göçek Beşiktaş lehine bir faul'ü de es geçince bu sefer " pozisyon fauldü allah belanı versin" diye bağırmaya başladılar..."pozisyon avantaj allah belanı versin" dedikleri an ise rakı burundan çıkıyordu....Sonrasında birçok pozisyon için devam ettiler...Oyuna interaktif müdahale eden başka bir taraftar daha varmı dünyada çok merak ediyorum...Çarşı kafası, çok acaip kafalar....

UEFA Kupası finali biletleri önümüzdeki ay satışa çıkıyor

Elbette bir Galatasaray'lı olarak mahallede UEFA kupası kaldırmak benim için biraz daha anlamlı olur.Geleneksel hale gelen kadıköy deplasmanı öncesi benim evde içip maça gitme durumundan çok daha farklı olur o gece ...Çok acaip olur,yazarken bile sırıtıyorum bu ihtimale.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun sayfasında konuyla ilgili haberi görünce hafif bir heyecan olmadı değil. 2009 Uefa finali biletleri 2 Aralık günü satışa çıkacakmış. Galatasaray olsun olmasın mahalledeki bu şöleni kaçırmamak lazım...Biletlerin satışa çıkacağı haberi bile heyecan yaptıysa,kupayı kadıköy'de alırsak bir ay terapi görürüz muhtemelen Nepal'de

RockStar Arda Turan

Rock Star filminde hoşuma giden sahnelerden biriydi...Seyredenler hatırlayacaktır , Chris (Mark Wahlberg a.k.a RockStar) sürekli Steel Dragon şarkılarını cover etmek istediği için gruptan çıkartılır...Bir şekilde şansı yaver gider ve Steel Dragon'a kabul edilir...Artık bir RockStar'dır....Eski grup üyeleri tv başında kıskançlıktan betona dönerken , grubundaki en yakın dostu olan Rob tebessüm ve mutlulukla izliyordu o anı...Aslında gruptan gitmesinin Chris için çok iyi olacağını biliyordu ve sonunda başardığı için mutlu olmuştu...

"Sözde" spor medyamız en iyi yaptığı iş olan bok atma varoşluğunun dozunun ayarını kaçırmaya başladı Arda için.Biz de bu şark kafası adettir...Biri yükselmeye başladığı an çekersin aşağı doğru dipdeki kazana....Sevilmez bizde populer,zeki,güzel insan....hasetlik vardır çünkü bünyede,sefillik vardır....
Bu sene sonunda var git İngiltere'ye Arda...biraz daha kalırsan bozarlar seni burada daha çok çekerler aşağıya...Oynamayı çok istediğin Liverpool'da olur ,Arsenal'de olur..."Welcome on board mate" diye karşılasın seni Gerard ilk antrenmanında ,diğer RockStar'ımız Tugay da sana sahip çıkar orada...Ve emin ol her maçını Rob tadında seyrederim burada...gülümseyerek...