26 Kasım 2008 Çarşamba

Anlamsız

Tribündergi'den;
"Vamos Bien Grubu "Liberte Pour Santos" Pankartlariyla Gözaltina AlindilarŞükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Porto maçı öncesi toplanan bir grup taraftar meşale yaktıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Ellerinde meşaleler ve "Liberte Pour Santos" yazılı pankartla Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın girişine gelen grup, burada slogan atarak basın açıklaması yaptı.İspanya Atletico Madrid - Marsilya maçı sırasında çıkan olaylar nedeniyle, 8 Ekim'de tutuklanan ve 8 yıl hapis cezasıyla yargılanan Marsilya tribünlerinin amigosu Santos Mirasierra'ya destek amacıyla toplanan grup, bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından "Santos'a özgürlük" anlamına gelen "Liberte Pour Santos" tişörtleri giyen gruptan 8 kişi, meşale yaktıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Yaşanan gerginlik ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı."

Grup ile ilgili internetten ve fenerli dostlarımdan bilgi toplamaya çalıştım.Grubun internet sitesine de göz attım .Önyargıyla yaklaşmak istemiyorum ,grup üyeleriyle oturup sohbet etme imkanım olmadı ama duruşları itibariyle kendilerini sol eğilimli yada demokrat(demokratlık artık sol eğilimin tekelinde ya) olarak tanıtan grubun manifestosunu okudum.Bir de bestelerine baktım.Aşağıda bestelerini göreceksiniz.Şu siyaset kafasından bir çıkamadık usta ben ona takılmış durumdayım.Yada siyasi görüşü benzer kişileri aynı çatı altında toplama eğilimi. Manifestoyu okuyorsun neşeli duruyor,söylemlere bestelere bakıyorsun E tipi açlık orucu sloganları gibi.Aşağıdaki video'da olan besteye bakıyorsun 80 öncesi devrim türküsü kafası. Stad'larda polisin saçmalıkları ve diğer saçmalıklarından ben ve benim gibilerde şikayetçi.Ama kalkıp "Haklıyız kazanacağız" diye bağırarak olmuyor bu işler hacı. Yani taksim sanat merkezindeki arkadaşlarına birşey ispat etmek zorunda değilsin.Futbol ulan bu sonuçta , basite inersen bir top var,22 kişi var,forma var yeşil sahayla taraftarlar var.Ha derinine de inilir saatlerce konuşulur tartışılır. Ama çaktırmadan kendi iç dinamiğinle mevzuuyu siyasete paralel kılmak neyin nesi? "Marsilya'nın tribün liderinden sana ne birader,öyle pankartlı protestolar vs"demek sığlıksa ciddi anlamda sığ düşünmeye devam edecem o halde.İçimizden kanımız,evladımız olan "Özgür"ün katliamını protesto durumu gibi değil durum.Yada Çarşı'nın yaptığı gibi sosyal sorumluluk kokan ince esprili,zeka dolu mesajlar da değil yapılan...Ciddi anlamda eyyamsal marjinallik kokan bir durum.Entellektüel sol kafayı yada şoven kafayı futbola sokarak kavram karmaşasından başka ne elde edecen.Herşeyden önce kendinle çelişmeyecekmisin?

Ne sağcı taraftar ne solcu taraftar ,harbi taraftar olmak bir kayıp değil kanımca.Geçiniz abiler kendimizi kandırmayalım.Karıncaezmez Şevki ismi hala dillerdeyse bunun basit neden-sonucuna bakmak gerek
http://www.kanaldhaber.com.tr/HaberDetay.aspx?haberid=24307&catid=37
http://www.zaplat.com/video/amator_videolar/74106/Fenerbahçe_nin_Yeni_Tezahuratı_

Hiç yorum yok: