19 Aralık 2008 Cuma

Kadıköy yolu

UEFA Kupası Kura Çekimi - Son 16 - Maçlar
1. Maç W.Bremen-AC Milan - Olympiakos-St.Etienne
2. Maç Aston Villa-CSKA Moscow - Met. Donetsk-Tottenham
3. Maç Lech Poznan-Udinese- Zenit Petersburg-Stuttgart
4. Maç Paris SG-Wolfsburg- Braga-St.Liege
5. Maç Dynamo Kiev-Valencia- Sampdoria-Metalist Kharkiv
6. Maç Kobenhavn-Manchester City- AaB-Deportivo
7. Maç Marseille-Twente - Fiorentina-Ajax
8. Maç NEC Nijmegen-Hamburg - Bordeaux-Galatasaray


Hoşuma gitti bu...Bordo grupta 7 puanı,Romanya'nın vasat Cluj takımından ve kendi sahasında Chelsea ile berabere kalarak almış.Fransa liginde de lig üçüncüsü.Dişimize göre bir takım.Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.Hamburg ile karşılaşırsak malum Almanları severiz.Çeyrek final bize final konsantrasyonu sağlayacaktır.

CL eşleşmeleri

Chelsea FC (ENG) v Juventus (ITA)
Villarreal CF (ESP) v Panathinaikos FC (GRE)
Sporting Clube de Portugal (POR) v FC Bayern München (GER)
Club Atlético de Madrid (ESP) v FC Porto (POR)
Olympique Lyonnais (FRA) v FC Barcelona (ESP)
Real Madrid CF (ESP) v Liverpool FC (ENG)
Arsenal FC (ENG) v AS Roma (ITA)
FC Internazionale Milano (ITA) v Manchester United FC (ENG)
"Üçünüze üçümüz bayram etsin ç....müz" diyolardır İngilizler İtalyanlara kura çekimi sonrası.Bu sene de bol İngilizli bir yarı final olacak gibi.Chelsea,Villareal,Bayern,A.Madrid,Barcelona,Liverpool,Arsenal,Manu bu kuraların tamam olanları...

Uefa kupası


Saat 14:00'de rakibimiz belli olacak.32 takım içinden, Şampilyonlar Ligi üçüncülüğünden gelenleri bir hatırlayalım;
Bordeaux,Werder Bremen,Shaktar Donetsk,Marseille,Aab Aalborg,Fiorentina,Dinamo Kiev, Zenit St. Petersburg
"Hangisini istersin" diyecek olurlarsa "hiç farketmez" diyebilirim.Ukalalık bazlı cahil cesaretinden değil ama şu takımların hiçbiri "offf" diyebileceğimiz takımlardan değil.İşin komiği grubu ikinci bitiren takımlarla birinci bitiren takımlar arasındaki kalite farkına bakın bir.Aslında gönlümde yatan aslan Werder Bremen.Şampiyonlar liginde beraberlik takımı oldu.Almanya'da ki performansları da çok iç açıcı değil.Malum 2.evimiz Almanya'da arkamızda 30.000 aslan o turu geçebiliriz.Fiorentina'da olur aslında.O da istikrar abidesi bir takım değil.Villereal'den 6 yiyen evlere şenlik defanslı Aalborg çok güzel olur.Cluj'u yenerek kendi sahasında Chelsea ile berabere kalan Bordeaux'da uyar.Shaktar biraz can sıkabilir.En iyi perform eden 3.gibi şu ana kadar.Seyircisinden zerre hoşlanmadığım Marsilya can sıkabilir.Liverpool'a kök söktürmesine karşı yenilen Fransız ikincisi kura'da ki zor ekiplerden biri.Zenit'te zenit işte...Arshavin'li takımla dişe diş oluruz.Kısaca; "sevgili günlük, bundan sonra zor maç kolay maç kalmadı hedefe doğru vira vira"...
Dün Uefa kupasında çok güzel goller vardı...Meraklısına;
http://goal.hitw.info/highlights/uefa-cup-highlights

18 Aralık 2008 Perşembe

Benfica:0 - M.Kharkiv:1

İstediğimiz kadar şans diyelim, demek ki öyle değilmiş...Adamlar kontrollü akıllı adam gibi oynayıp,Beşiktaş'ı,Galatasaray'ı,Benfica'yı takır takır yendi.Bu arada Benfica kadar patates takım görmedim.Ah'ları gitmiş vah'ları kalmış...O defansın hali nedir..5 kişi 3 kişiyi bu kadarmı tutamaz diyecez ,Servet'te sağa neden dönmemişti diyeceksiniz o ayrı...Nereye kadar giderler ne yaparlar bilemiyorum ama konuyla ilgili yapılacak en güzel yorumu atalarımız yapmış zamanında; "görme garibanı hor validenin damına kor"

Steel Dragon - We All Die Young

17 Aralık 2008 Çarşamba

partofthegame.tv

Carlsberg bu işi gerçekten çok iyi biliyor.Futbol sponsorları içinde en iyilerden biri diyebilirim.Öyle bir site yapmışlar ki, hangi bölüme girsem soluksuz bakıyorum. Videolar,yorumlar,görseller,içerik...İnanılmaz...Mutlaka inceleyin...
http://partofthegame.tv/

16 Aralık 2008 Salı

Milan taraftarı canlı yayında stüdyoyu bastı


İtalya'da Pazar günü Serie A takımlarından Milan ile Juventus arasında oynanan ve Juventus'un 4-2'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçın ardından Milan taraftarı olay çıkardı. Yaklaşık yüz kişilik grup, Torino'yo gittiklerini ancak biletleri olmadığı için maça alınmadıklarını söyleyip, "Biletler çok pahalı" şikayetiyle canlı yayını bastı.

Ulusal televizyon kanalı Mediaset 4'de her hafta Pazar akşamı maçların tamamlanmasının ardından Alberto Brandi tarafından hazırlanıp sunulan "Controcampo" adlı programın canlı yayını sırasında bir anda taraftarlar, sloganlar atarak stüdyoya girdi. Brandi, bir anda neye uğradığını şaşırırken, programın yayınına 10 dakika ara verildi.

Canlı yayına ara verildiği sırada, emniyet araçlarının sirenini duyan taraftarların, stüdyo önüne çıkıp polise taş ve sopalarla saldırdığı ve bir polisin hafif yaralandığı açıklandı. Olaylarda dört taraftarın gözaltına alındığı, birinin ise "polise mukavemet" suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildiği açıklandı. Daha sonra programını sürdüren Brandi, "Biz profesyonel yayın yapıyoruz" demekle yetindi.

buj makaraları bölüm 3


...ve beyaz saray yeni güvenlik önlemleri almaya başlar

buj makaraları bölüm 2

linki tıklayalım...biraz bekleyip neşelenelim...
http://i37.tinypic.com/in7dw6.jpg

15 Aralık 2008 Pazartesi

Arjantin bira


Boca 3 Colon 2 Goles Figueroa Riquelme Torres Valdemarin
Yükleyen apurogol

Gerçekten son yılların en ilginç sezonu yaşanmakta Arjantin'de. Geçtiğimiz haftasonu itibariyle bir sezonun tamamını oluşturan iki ligden (Apertura ve Clausura) birincisinin (Apertura 2008-2009) sonuna geldik.
Nereden başlamam gerektiğine karar vermek zor, ancak sanırım "bir devin kış uykusuna yatışı" ndan bahsederek başlamalıyım.

RIVER PLATE SKANDALI
Arjantin'in iki devinden biri olan River Plate'in; geçen sezonun Clausura şampiyonu River Plate'in; Di Stefano'ların, Kempes'lerin, Caniggia'ların, Ortega'ların yıldızının parladığı River Plate'in, evet koskoca River Plate'in ligde son sıraya demir atmasına hangi futbolsever dumur olmaz ki? Malesef ki bu olay, hatta bu skandal bu sezon gerçekleşti, ve bendeniz gibi naçizane Boca Juniors fanatiklerini büyük sevince boğdu... ;)

Sen gel Clausura'da ezeli rakibin Boca'yı yen şampiyon ol, ertesi sezon ligi son sırada bitir. Peki şimdi ne olacak? River Plate sempatizanlarının yüreğine bu noktada biraz su serpelim, Arjantin'de takımlar küme düşerken son 2 sezonlarının puan ortalamasına bakılıyor. River Plate buradan paçayı kurtarıyor. Yani korkulan olmayacak, River Plate'i bu sezon Clausura'da da görebileceğiz. (ve Boca'mızın onları parça pincik edişini seyredebileceğiz - nıhaha)

ZİRVEDE ÜÇLÜ TANGO
Apertura'nın zirvesinin ise River Plate skandalından aşağı kalır yanı yok. Apertura bitişi itibariyle ilk 3 sırada San Lorenzo, Boca Juniors ve bu sezonun sürprizi Tigre 39'ar puanla zirvede bulunuyorlar. Averaja göre;
1- San Lorenzo
2- Boca Juniors
3- Tigre
şeklinde bir sıralama var. Ama Arjantin'deki kurallara göre puan eşitliğinde averaj ne olursa olsun eşit puanlı takımlar tarafsız sahada playoff mücadelesi verir.
Üç takım da eşit puana sahip olduğuna göre, bu takımlar arasında tarafsız sahada lig usulü üçlü bir turnuva oynanacak. Bu turnuvada en çok puanı alan takım Apertura'nın şampiyonu olacak.

Bu heyecana ortak olmak isteyenler 17-20-23 Aralık tarihlerinde yapılacak bu müthiş Apertura finalini mutlaka takip etsinler. Ben de size buradan maç öncesi analizlerimle destek olmaya çalışacağım.

Ondan sonra da Arjantinliler neden tutkulu derler... Adamlar seviyorlar heyecanı arkadaş!

Sevgilerimle,
Yiğit Özen

YÜZYILIN ATIŞI !!!


Bush evite 2 chaussures lancées par un Irakien
Yükleyen fab2609

Seni bu kareyle göndermek ne güzel oldu buj... (babanı da sevmezdim zaten şaban)
http://www.sockandawe.com/

Okuyucudan

MAÇ ATMOSFERİ NASIL KATLEDİLİR

Sizinle paylaşmak istediğim bir konu var. Bu olay az önce Barcelona – Real Madrid maçını izlerken aklıma geldi ve taze taze içimi dökeyim dedim.

Ben televizyonun yanı sıra merak ettiğim bazı maçları internetten bir takım korsan siteleri kullanarak da izlerim. (Google dan yapılacak basit bir aramayla bu sitelere ulaşılabilir) Zamanla şunu gördüm ki, yabancı kanallardan yapılan yayınlarda çoğunlukla taraftar sesleri, tezahuratları, alkışları vs. bizim kanallardaki yayınlara göre daha yüksek volümde ve daha net. Kimsenin günahını almak istemem, ama eğer ki maç atmosferini alan mikrofonların yayıncı kuruluşlar tarafından bilerek kısıldığı bir durum varsa, ki var gibi gözüküyor, bu ne akla hizmettir hala çözemedim?

Be yayıncılar, her seferinde futbolun tutku ve zevk oyunu olduğunu, futbolun güzelliğinin birazını da tribünlerin, yapılan tezahuratların oluşturduğunu söyler durursunuz. O halde ne diye spikerlerin sesini ön plana çıkarıp “maç atmosferinin” sesini bu kadar kısarsınız? Burada “El Clasico” mu izliyorum yoksa hentbol maçı mı bilemedim. Sırf maçın ambiansını yaşayabilmek için Ercan Taner’in o tiz sesinin odamda yankılanmasına katlanmak pahasına televizyonun sesini sonuna kadar açtım... Yapılır mı, yaptırılır mı bana bu işkence?

Bir başka konu da, daha fazla reklam alma pahasına maçın içine edilmesi. Düşünün ki bir derbi izliyorsunuz. Bütün bir haftalık derbi heyecanı zirve yapmış, odaklanmışsınız tv ye, stadda olamasanız bile o heyecandan en azından görsel olarak mahrum kalmak istemiyorsunuz. Bekler durursunuz, ama TV de ne takımların sahaya çıkışı, ne açılan pankartlar, ne de takımlar sahaya çıkarken taraftarın yaptığı şovlar gösterilir. Aksine bizde İstiklal Marşı okunana kadar reklam da reklam, İstiklal Marşı okunduktan sonra yine reklam da reklam, en sonunda reklamlar bitti dersiniz kendinizi toparlarsınız yine gaz yine adrenalin seviyesi sınırları zorlamaya başlar hakem düdüğü çalar ve o da ne.... Birden bire o meşhur ses çıkar: “Bilmemkim her iki takıma da başarılar diler”... İşte o an heyecanın bittiği andır. Lanet olsun dersiniz, bir anda içinizden bir parça kopar. Yine maçın heyecanını bir şekilde yaşarsınız ama, hiç bir zaman mükemmel olmaz, olamaz. Tabi bunun yanında maç yayınlarında (bkz. Lig TV) sık sık görmeye alıştığımız, “topsuz alanda neler oluyor?” ve “Servet’in sümükleri” ne hiç girmiyorum bile, Hıncal abimiz zaten yeterince giriyor bu konulara.

Geçen yıl, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde döktürürken grup maçlarının birinde maç öncesinden alınan, taraftarın müthiş tezahurat ve şovlarının olduğu bir videoya denk gelmiştim. Bir baktım ki video amatör çekim değil, düpedüz televizyondan alınmış, hatta zannedersem kanal da bir Rus ya da Hollanda kanalıydı. O an hem içim gitti, hem de utandım. Bizimkiler reklamlardan başlama düdüğüne yatay geçiş yaparken, yabancı bir kanalda reklam yok, spiker sesi yok, dakikalarca taraftarın o muhteşem görüntüsü kesintisiz, tüm güzelliğiyle ekranlarda.... Yazık....

yazı için teşekkürler Yiğit

Juventus vs Milan Highlights

Müthiş maçtı.Yoruma,tekniğe taktiğe hiç girmeyecem ama Amauri diyorum sadece...

Guiza vs Borat

yakın figürler...

14 Aralık 2008 Pazar

Juventus vs Milan AC LIVE

http://it.justin.tv/ea_sports#shareform
click the link 4 better streaming...enjoy...

Jérémy Menez


Jérémy Ménez COMPILATION
Yükleyen maxgakpe17
Hep birilerinin veliahtı olmalıdır ya,Menez'de Zidane'ın veliahtı...Forvet arkası ortasaha...87 doğumlu Menez Fransa 1.Lig'inin en genç "ayın oyuncusu" ödülünü alarak dikkatleri çekmeye başladı.Sochaux ile başlayan profesyonel kariyer,Monaco'da 2 sene devam etti...Roma ile 2008 Ağustos'ta 4 senelik imzayı attı.25 yaşında sözleşmesi bittiğinde , performansı böyle devam ederse rekor transfer adamı olabilir.Dikkat edilesi...
Teşekkürler Orkun