15 Aralık 2008 Pazartesi

Arjantin bira


Boca 3 Colon 2 Goles Figueroa Riquelme Torres Valdemarin
Yükleyen apurogol

Gerçekten son yılların en ilginç sezonu yaşanmakta Arjantin'de. Geçtiğimiz haftasonu itibariyle bir sezonun tamamını oluşturan iki ligden (Apertura ve Clausura) birincisinin (Apertura 2008-2009) sonuna geldik.
Nereden başlamam gerektiğine karar vermek zor, ancak sanırım "bir devin kış uykusuna yatışı" ndan bahsederek başlamalıyım.

RIVER PLATE SKANDALI
Arjantin'in iki devinden biri olan River Plate'in; geçen sezonun Clausura şampiyonu River Plate'in; Di Stefano'ların, Kempes'lerin, Caniggia'ların, Ortega'ların yıldızının parladığı River Plate'in, evet koskoca River Plate'in ligde son sıraya demir atmasına hangi futbolsever dumur olmaz ki? Malesef ki bu olay, hatta bu skandal bu sezon gerçekleşti, ve bendeniz gibi naçizane Boca Juniors fanatiklerini büyük sevince boğdu... ;)

Sen gel Clausura'da ezeli rakibin Boca'yı yen şampiyon ol, ertesi sezon ligi son sırada bitir. Peki şimdi ne olacak? River Plate sempatizanlarının yüreğine bu noktada biraz su serpelim, Arjantin'de takımlar küme düşerken son 2 sezonlarının puan ortalamasına bakılıyor. River Plate buradan paçayı kurtarıyor. Yani korkulan olmayacak, River Plate'i bu sezon Clausura'da da görebileceğiz. (ve Boca'mızın onları parça pincik edişini seyredebileceğiz - nıhaha)

ZİRVEDE ÜÇLÜ TANGO
Apertura'nın zirvesinin ise River Plate skandalından aşağı kalır yanı yok. Apertura bitişi itibariyle ilk 3 sırada San Lorenzo, Boca Juniors ve bu sezonun sürprizi Tigre 39'ar puanla zirvede bulunuyorlar. Averaja göre;
1- San Lorenzo
2- Boca Juniors
3- Tigre
şeklinde bir sıralama var. Ama Arjantin'deki kurallara göre puan eşitliğinde averaj ne olursa olsun eşit puanlı takımlar tarafsız sahada playoff mücadelesi verir.
Üç takım da eşit puana sahip olduğuna göre, bu takımlar arasında tarafsız sahada lig usulü üçlü bir turnuva oynanacak. Bu turnuvada en çok puanı alan takım Apertura'nın şampiyonu olacak.

Bu heyecana ortak olmak isteyenler 17-20-23 Aralık tarihlerinde yapılacak bu müthiş Apertura finalini mutlaka takip etsinler. Ben de size buradan maç öncesi analizlerimle destek olmaya çalışacağım.

Ondan sonra da Arjantinliler neden tutkulu derler... Adamlar seviyorlar heyecanı arkadaş!

Sevgilerimle,
Yiğit Özen

Hiç yorum yok: