22 Ocak 2009 Perşembe

Dean Saunders

Kendisi Swansea şehri doğumludur, futbola da 1982 de Swansea'de başlamıştır. (Premier Manager da ŞL finali oynattım ben bu takıma!)Aston Villa takımında yıldızı parlamıştır. Villa öncesinde 1 yıllık Liverpool macerasında 42 maçta 11 gol atar ve Aston da 110 da 37 lik performansın ardından Galatasaray' a transfer olmuştur. 27 maçta 15 gol atmıştır ama bu gollerin arasında biri vardır ki...
Türkiye Kupası finalinde 117. dakika oynanmaktadır, maç 1-0 FB üstünlüğüyle devam etmektedir. Bu skor FB'ye 14 yıl aradan sonra Kupa getirecektir ama Saunders sahneye çıkar ve golünü atar (hala kazanamadılar dimi Kupayı...) Tilki lakabını boşa çıkartmamış ve kupayı GS a getirmiştir. Maçın arkasından Souness'ın yapacağı bayrak dikme olayı ise önümüzdeki 1000 yıl daha unutulmayacak anılar arasına girmiştir.
Kaleyi nerden görse şut çeken bu adam 35 metre menzilli gollere de sahiptir.
GS in Sparta Prag la oynanan ve ilk maçı 3-1 kaybetmesine rağmen daha 4. dakikada sahneye çıkarak yüreğimi ağzıma getiren ve Kapalı tribünde delirmeme neden olan gol sonrası taraftar koşusu hala gözümün önündedir (Sonradan Pavel Nedved, Nezihi Boloğlu nun belinden su almıştır ve maç 1-1 biterek GS elenmiştir)
1 yıl süren kısa GS macerasında, Hakan Şükür'ün yanında eskittiği adamlardan biri olarak değil de Kupa kazandıran futbolcu olarak Türk futbol tarihinde yerini almıştır.
2004te Newcastle da golcülere özel antrenörlük yapmaya başlayan Saunders sonradan Souness a yardımcı antrenör olmuş fakat gelen başarısız sonuçlar ardından görevinden alınmıştır. 2007 de BJK'tan tanıdığımız bir diğer isim Toshack la beraber Galler Milli takımında görev almış ve halen Wrexham Kulübünde menajerlik yapmaktadır.

teşekkürler Serhat Gürsoy

Hiç yorum yok: