8 Ocak 2009 Perşembe

Mário Jardel Almeida Ribeiro


Mário Jardel Almeida Ribeiro bizim tanıdığımız ismiyle, Süper Mario Jardeeeeeeeel!! (jardel süper lakabını Türkiye'de almıştır)tv sunucusularının ses kısmalarına neden olan jeneriklik kaç tane golü var merak ediyorum...uefa kupasından sonra takımdan ayrılan hakan şükür'ün yerine alternatif gelmişti GS'a. gelmesi bile büyük olaydı aslında, hem iyi paraya mal olmuş (16milyon$) o zamanlar başkanlık hayali olan Cem Uzan sayesinde kulübe kazandırılmıştı.
gelmeden önce porto da 125 maçta 130 gol atmış ve sadece 1 sezon oynayabildiği GS formasıyla 43 maçta 34 gol atmış ve bunlardan birini de GÖTÜYLE atmıştır!
aslında çarpıp giren bir toptur bu ama kendisi geldiğinde ayağının tozuyla; "istesem kıçımla gol atarım" dediği için doğal olarak çarpmadan öteye geçmiş ve dönemin atv anchorman i Ali Kırca tarafından canlı yayına alınmıştır.
Atalarımızın bir lafı vardır, kadın insanı rezil de eder vezir de diye. Jardel in karısı rezil eden tipte çıktı ne yazıkki. Eşinin arıza çıkartması nedeniyle daha sezon bitmeden Türkiye'den ayrılmak durumunda kalmıştır.
GS dan hemen sonra sporting lisbon a geçen Jardel burada 49 maçta 53 gol atmış ve Portekiz'de yılın oyuncusu seçilmiştir, lakin sonrasında gelen sakatlıklar sebebiyle kariyeri çakılma noktasına gelmiştir.
ingilterede bolton macerasına girişen jardel 2003 sezonu sonunda arjantin de old boys forması giymiştir. 2005 yılında adı ankaragücüyle anılmış fakat transferi gerçekleşememiştir.
o sezon brezilya ya dönen süper mario 2006-07 sezonunda anorthosis e geçmiştir ancak 7 maçta oynamış yine de 2 gol atmayı başarmıştır.
94ten 2003 e kadar toplam 329 maçta 300 üzerinde gol atan jardel, 2003-2009 arası sadece 89 maçta 32 gol atmıştır.
Galatasaray ın süper kupayı kazanması ve o yıl şampiyonlar liginde çeyrek final oynamasında büyük payı bulunan jardel için bu yazı azdır bile aslında ya, ayaklarına sağlık Süper Mario Jardel!!

teşekkürler Serhat Gürsoy

1 yorum:

Tuner dedi ki...

Bahsettiğin çöküş kokainle başlamış uzun bir süre sonra bunu kendi de itiraf etmiştir.