6 Ocak 2009 Salı

Napoli'li futbolcuya yanlış olmaz!

Başrollerini Marlon Brando ile Al Pacino'nun paylaştığı 'Baba' filmini çoğumuz hatırlarız. Bu film, üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen çeşitli TV kanallarında ekrana geliyor. Filmde Marlon Brando, 'Don Vito Corleone' isimli mafya babasını oynuyordu.
Film, Amerika'da yeraltı örgütlerinin birbirlerine karşı sergiledikleri "En güçlü benim" temasını anlatıyordu. Malon Brando da İtalyan asıllı 'Don Corleone' isimli güçlü bir mafya babasıydı..
Mafyanın doğuş yeri İtalya'dır. Bugün Çizme'de bilinen en güçlü ve en acımasız mafya, Napoli'deki 'Camorra' örgütüdür. Arjantin Milli Takımı'nın hocası Maradona'nın Napoli'de top koştururken Camorra ile yaşadığı ilişkiler İtalya'da iyi bilinir.
Şimdi ilginç bir olay anlatacağım. 10 gün önce Napoli'de top koşturan 22 yaşındaki Slovak oyuncu Marek Hamsik arabası durdurularak silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Marek'in 25 euro değerindeki Rolex Daytona saati, 800 euro nakit parası ve kredi kartları çalınır.
Slovak oyuncu, olayı, Napoli Kulübü Başkanı De Laurentiis'e anlatır. İtalya'nın en ünlü film prodüktörlerinden biri olan De Laurentiis, oyuncusu Marek'e çaldırdığı saatin aynısı alır ve hediye eder.

VİERİ'NİN SAATİ GÜME GİTTİ
Ancak, Napoli'de top koşturan oyuncuların Camorra'nn yakın gözetiminde olduğu bilinir. Napolili bir oyuncuya yapılan yanlışı Camorra'nın affetmeyeceği bilinir. Olay medyaya yansıyınca Marek'ten çalınan saat bir kişi tarafından polis karokoluna teslim edilir. Karakol da Marek'e telefon açıp "Gel saatini al" der.
İtalyanlar'ın şöhretli golcüsü Vieri de, Marek'in yaşadığı akıbeti Şubat 2007'de Milano'da yaşamıştı. Sokakta gasp edilen Vieri'nin 16 bin euro'luk Audemars Piquet marka saati çalınmıştı. Marek saatine kavuşurken, Vieri olayın üzerine su içti.

Hiç yorum yok: