19 Kasım 2008 Çarşamba

Petrol kokusu Eren Talu'ya ağır gelirmi?


Öncelikle haberimizi verelim;
Körfez Sermayesi "Aslantepe'ye ortak olacak
Galatasaray’ın 2009 yılı sonuna doğru yapımı tamamlanması beklenen Aslantepe Stat Projesine körfez sermayesinin ortak olacağı bildirildi. TOKİ tarafından ihale edilen ve yaşanan mali krizden etkilenen Aslantepe Projesine, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli körfez sermayeder grubu ortak olacak. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan yapılan duyuruya göre, Eren Talu/Alke İnşaat ile körfez sermayedar grubu arasında yarın anlaşma imzalanacak.

Diyeceksiniz ki "ne var kardeşim koskoca Arsenal ile Man.City'de körfez sermayesiyle vs vs vs" ...Klişeleşmiş körfez sermaye düşmanlığı yapmayacağım.Bizzat körfez sermayesi kuruluşlu(Dubai) bir şirkette zamanında yöneticilik yapmışlığım da mevcut.Bu gibi kriz ortamında başka ne yapacaktık diyenlerde çıkacak illaki.O halde benimde birkaç sorum var;
  1. Elin İngiliz'i çok sevdiği Arap kardeşini ülkesine yatırımcı olarak getiriyor.Ama A'dan Z'ye yatırım yaptırıp posasını çıkartıyor.Çıkarların çatıştığı anda da "u arab scums" die cebine biletini koyup kulüpten kapı dışarı edebiliyor .Sen bakalım çıkarlar çatışırsa bu şekilde yapabilecekmisin? ."A ah ne ayıp müslüman kardeşlerimiz öyle yapmaz" diyen varsa bu site zaten ona hitap etmiyor...Vakit kaybetmesin burda
  2. Hangi koşullarla neye istinaden ortak olacaklar peki? Yarın imzalar atılıyormuş...Açıklayın şartları da öğrenelim bakalım...Neyin kullanım hakkı Araplarda olacak...Bu gibi ortaklık anlaşmalarının şartları petrol kokusundan ağır gelebilir.Şartlar ???
  3. Galatasaray'ın Talu/Alke ile yaptigi aracılık anlasmasi boyle bir hisse satisina izin veriyor muydu?
  4. Bu çoğunluk hisselere sahip olmak neleri değiştirdi mali olarak ? nasıl bir kaynak sağladı?
  5. Peki Şeyhlerin şeyhi El Maktum kardeşimiz 705 milyon usd'ye kazandığı İETT garajının parasını ödemişmi ödememişmi? Hiç araştırdınmı bunu Sevgili Talu ?...İnşaat başlamasına rağmen hazinenin kasasına 1$ girmişmi? Cevap vereyim 1 cent girmedi...Sevgili körfezli yatırımcı dostlarımızın kralı ödeme yapmadı kralı...Sen umarım trink alırsın o parayı tebaasından.
  6. Körfezde çok sayıda irili ufaklı sermaye grubu var.Para aklayanından petrol parasına kadar sen hangisi ile anlaştın Eren Talu ? Şu grubun tam kimliğini açıklayın lütfen.Bizde detaylı araştıralım. GALATASARAY'ımızın Arap ortaklarının künyesini öğrenelim.
  7. E hani yönetimden aldığımız kredi onayı? O ne içindi?
  8. Stad açılışına da El Maktum'u getirin, sakalından bir tutam kesip çimlere atın; belki uğur getirir.

Son olarak; ne yabancı sermaye düşmanıyım ne boş şovenizm sevdalısı...Finansal krizin durumunu ve piyasa şartlarını da son derece yakından takip ediyorum..Sadece mantıklı olma taraftarıyım.Yönetimden çıkan "kredi alma" yetkisi bu şekildemi kullanılıyor? Arapları ortak ederek mi? En son çaremiz bumuydu bizim ? Yerli sermaye bulma imkanımız kalmadımı ? Petrol 120 usd seviyelerindeyken her yere yatırım yapan körfez fonları ,51 usd'ye gerileyince petrol nakitleri kalmışmı acaba? Bu sorular uzarda uzar,canımız sıkılır da sıkılır...

Umarım Tanrı bir gün bizlere ,sadece Yerli Sermayeyle büyüme imkanı verir .Ütopya gibi olsa da günün birinde çocuklarımıza nasip olsun...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

zaten premier lig'de de bu durum hoş karşılanmıyor. en son man. city manu'nun amerikalı birine geçmesiyle dalga geçerken kendilerini arap kucağında buldular. futbolun ruhu iyice öldü diye futbol sevdalıları tamamen championship ligi takip etmeye başladılar. vahşi kapitalizm oraya henüz uğramadı. bir ruhla yapılan işlere yabancı sermayenin karışması çok iyi sonuçlar vermiyor. seramik fabrikası değil ki bu!

Yasin dedi ki...

Araplar Eren Talu ile ortak oluyor, TOKİ ile değil. Dolayısıyla stad bitip TOKİ'ye (GS'ye) devredildikten sonra Galatasaray'ın Araplarla işi kalmıyor.
Ondan sonra TOKİ'ye ödenecek para ve Mecidiyeköy'deki araziye ortaklık.

gala dedi ki...

Sevgili kozniku,
haklısın, araplar bu projede TOKİ ile ortak olmayacak....stad bazında değerlendirmedim durumu zaten....Ancak Mecidiyeköy'de ASY yerine yapılacak kompleks'in %51 ortağı olarak bize gercekten fayda sağlayacaklarmı bunu sorgulamak gerek.Bir anda oldu bittiye getirilen bu durumudan kimsenin haberi olmadı...Şekil şartlarının incelenmesini diliyoruz.Herşeyin şeffaf ve acık olmasını istiyoruz.Benim karşı oldugum nokta durumun emrivaki haline getirilmesi.Bütün bunlar güven zedeleyici unsurlar.

sevgilerimle

Yasin dedi ki...

Sevgili Gala;
bildigim kadarıyla, eksik olabilir, Mecidiyeköy'deki kompleksin bize her halükarda hiçbir faydası olmayacak. Zaten henüz onay alınmış bir proje sanırım yok. Ama rezidans, alışveriş merkezi, iş merkezi olacağını tahmin etmek güç değil. Bize ne faydası olabilir ki ?
Keşke orada oynamaya devam edebilseydik. Blogu keyifle takip ediyorum bu arada, emeği geçenlerin eline sağlık.

gala dedi ki...

Sevgili kozniku,
Durumla ilgili daha detaylı bilgi ve anlaşmanın şartları muhtemelen haftaya elime detaylı olarak gelir.İncelediğim takdirde mutlaka blog'da paylaşacağım.Mecidiyeköy2deki komplex için sportif a.ş'nin bazı hakları söz konusuydu.

Blogla ilgili düşüncelerin için çok teşekkür ederim.Keyif almana cok sevindim...
Saygı ve sevgilerimle